Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja web stranice DiZ Media nekretnine https://diz-media.hr/

Osnovna pravila

Web stranica DiZ Media nekretnine https://diz-media.hr/  (dalje: Web stranica)  je u vlasništvu društva DiZ Media d.o.o. sa sjedištem sa sjedištem u Budačkoj Rijeci, Budačka Rijeka 75/A, 47242 Krnjak, OIB: 16387391217, (dalje: Vlasnik web stranice ili Društvo).
U daljnjem tekstu pojašnjeni su uvjeti pod kojima se prikupljaju i koriste podaci koje ste, kao korisnik dostavili putem e-maila ili obrasca.
Prikupljamo samo nužne, osnovne i podatke o kupcima/ korisnicima koji su propisani Zakonom (Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti).
Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svrha prikupljanja podataka

Svi dostavljeni podaci od korisnika smiju se koristiti za potrebe informiranja o ponudi nekretnina koje odgovaraju korisnikovim parametrima i informacijama o ostalim nekretninama iz ponude kao i ostalim aktivnostima  Vlasnika web stranice.
Korisnik je suglasan da mu se na periodičkoj bazi šalju informacije o aktivnostima i ponudi.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla, a sve u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
Korisnici imaju mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost da se njihovi podaci uklone, ako to zatraže.
Ni u kojem slučaju podaci korisnika se neće dostavljati, niti razotkriti trećim osobama. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne i sudske vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Prikupljanje informacije i njihova uporaba

 1. Vi kao korisnik osiguravate da su Vaši osobni/kontakt podaci (koji se primjenjuju u prodaji, kupnji, zakupu, najmu nekretnina i/ili pokretnine ostalim aktivnostima) kompletni i točni. Vi također garantirate da ste punoljetni i poslovno sposobni za korištenje ove Web stranice te da ste ovlašteni za oglašavanje, prodaju ili kupnju nekretnine ili pokretnine ili sklapanje drugog pravnog posla u odnosu na  nekretninu ili pokretnine zahtijevanje procjene nekretnine  koja je predmet oglasa.
   
 2. Vaši osobni podaci bit će korišteni samo radi dovođenja u vezu sa zainteresiranim kupcem/prodavateljem/iznajmljivačem/iznajmiteljem/zakupodavateljem/ zakupnikom te u svrhu sklapanja odgovarajućeg ugovora, a sve sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
   
 3. Vlasnik web stranice https://diz-media.hr/ čini sve kako bi zaštitio privatnost svojih korisnika.
   
 4. Sukladno Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, korisnik koji je pravna osoba i koji želi objaviti ili naručiti oglas, dužan je navesti/dostaviti sljedeće podatke: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište.

  Prema Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti zabranjeno je objavljivati oglase ako naručitelj oglasa koji je pravna osoba ne dostavi navedene podatke. Predaja oglasa ne može se smatrati potpunom ukoliko korisnik (oglašivač, odnosno, naručitelj oglasa) prilikom predaje oglasa ne dostavi sve prethodno navedene identifikacijske podatke, stoga Web stranica nije dužna objaviti navedeni oglas.
   
 5. Vlasnik web stranice ima pravo, na temelju izričite privole prodavatelja, iznajmljivača ili zakupodavca (u daljnjem tekstu prodavatelj, iznajmljivač ili zakupodavac kratko nazvan: „Oglašivač“), upotrijebiti e-mail adresu Oglašivača , koju Oglašivač navodi kao svoj osobni podatak, u svrhu slanja obavijesti o novoj ponudi, o statusu predanog oglasa, kao i ostalim vrstama obavijesti vezanim uz oglas koji je Oglašivač predao ili uz samo oglašavanje.
   
 6. Ova web stranica može sadržavati linkove prema drugim stranicama. Za vrijeme posjeta drugim stranicama, Vi ste predmetom privatnih pravila i regulacije stranice na kojoj se nalazite. Vi prihvaćate na znanje da Vlasnik web stranice https://diz-media.hr/ nije razvio tu drugu stranicu, te nema utjecaja na nju, i ne snosi odgovornost za sadržaj koji je ondje objavljen.
   
 7. Ako se ne slažete da budete ograničeni prethodnim člancima, mi Vam čvrsto savjetujemo da ne koristite stranice https://diz-media.hr/
Zaštita autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva
 1. Prava koja se odnose na ovu web stranicu uključuju tekst, slike, format, baze podataka, i sve ostale (statičke, video i/ili animirane) materijale, zvukove, formate, software, nazive (uključujući i domenu) koji pripadaju Vlasniku web stranice i realizirani su od strane Vlasnika web stranice uz dozvolu pružatelja usluge i/ili Oglašivača. Za tekst, slike, statički, video ili animirani materijali, zvukove koji su dostavljena Vlasniku web stranice od strane Oglašivača za potrebe pružanja usluge posredovanja pri kupnji/prodaji/najmu/zakupu  i ostalim  aktivnostima, odgovoran je Oglašivač.
   
 2. Nije dozvoljena promjena, umnožavanje, distribuiranje, prodaja ni jednog dijela stranice ili softwarea ove web stranice osim bez izričite prethodne pisane suglasnosti Vlasnika web stranice.
   
 3. Korisnik je slobodan koristiti sadržaj web stranice za nekomercijalnu upotrebu. Nije dopušteno distribuiranje kopija ovih stranica ili omogućavanje njihove dostupnosti trećim osobama na bilo koji način, osim kopiranje sadržaja stranica i pretraživanje na osobnom računalu, i/ili printanje jedne kopije.
   
 4. Prihvaćanjem ovih Uvjeta, Oglašivači potvrđuju svoju  suglasnost da Vlasnik web stranice može bez ikakve daljnje dozvole ili privole oglase koje su Oglašivači objavili na stranicama https://diz-media.hr/ koristiti, distribuirati i objaviti i na drugim partnerskim internet stranicama https://diz-media.hr/, kao i na drugim internet stranicama te ostalim medijima za potrebe oglašavanja i promocije, uz poštivanje pravila o zaštiti osobnih podataka

Isključenje korisnika

Vlasnik web stranice zadržava pravo isključiti iz daljnje uporabe ovih stranica, onog korisnika koji na bilo koji način krši ova pravila i uvjete, ili na bilo koji drugi način usporava ili ometa rad stranice https://diz-media.hr/. Također zadržava pravo poduzeti odgovarajuće pravne mjere protiv takvih korisnika, te zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili gubitak.
Vlasnik web stranice zadržava pravo isključiti iz daljnje uporabe ovih stranica onog korisnika koji zloupotrebljava podatke objavljenje na ovim stranicama, ili na bilo koji način neovlašteno koristi stranice.
Gore navedeni postupci su pravno kažnjivi, te će u takvim slučajevima Vlasnik web stranice poduzeti sve pravne mjere kako bi zaštitio sebe, svoje Oglašivače i korisnike.

Odgovornost

Vlasnik web stranice se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili ozljede koji mogu nastati izravno ili posredno zbog:

 • korištenja web stranice;
 • korištenja stranica na koje vode linkovi sa stranice https://diz-media.hr/
 • informacija na stranici https://diz-media.hr/
 • postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na stranici https://diz-media.hr/
 • uporabe, nedostupnosti, nemogućnosti uporabe ili zlouporabe stranice https://diz-media.hr/
 • uklanjanja ili neobjavljivanja oglasa i sadržaja koji nisu u skladu s Uvjetima stranice https://diz-media.hr/
 • Vlasnik web stranice osobito ne daje nikakva jamstva niti odgovara za:
 1. točnost, potpunost i istinitost oglasa ili teksta u njima,
 2. sigurnost i legalnost ponuđenih proizvoda i usluga koje je Oglašivač oglasio putem ove web stranice, a koji nedostaci u oglasu nisu bili očiti
 3. ovlaštenje druge strane za zaključivanje sporazuma, ispravnost, potpunost i točnost osobnih podataka oglašivača
 4. da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku
 5. da će treća strana legalno koristiti ove stranice cijelo vrijeme.

Oglasi koji sadrže nelegalne i nesigurne proizvode će biti uklonjeni u najkraćem mogućem roku od saznanja za iste te će o njima Vlasnik web stranice obavijestiti nadležna tijela. Korisnici koji koriste ovu web stranicu za nelegalne svrhe će odmah po saznanju o takvom korištenju biti isključeni s web stranice te će o tome biti obaviještena nadležna tijela.
Vlasnik web stranice se ne može smatrati odgovornim vama ni trećim osobama za bilo kakvu štetu, gubitak ili ozljedu koji nastaju izravno ili posredno zbog vašega pristupa i vašeg korištenja ovih stranica ili stranica na koje vode linkovi s ove web stranice, odnosno zbog informacija na ovim stranicama, kao ni zbog postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na ovim stranicama, kao ni zbog vaše uporabe (ili nemogućnosti da rabite) bilo koje od ovih stranica. Nadalje, vlasnik web stranice ne može snositi nikakvu odgovornost u odnosu na Vas zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih na koje Vam može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se niti se neće tumačiti u smislu da predstavlja vezu s vlasnikom web stranice, niti da Vlasnik web stranice podupire takve stranice. Korisnik takvim stranicama pristupa na vlastiti rizik.

Sadržaj oglasa

 1. Svaki oglašivač je odgovoran za pružanje aktualnog, ispravnog, istinitog i cjelokupnog opisa ponuđenog proizvoda. Kod predavanja oglasa na stranici, oglašivač dodjeljuje vlasniku web stranice pravo da odašilje informacije koje se odnose na oglas.
   
 2. Strogo je zabranjeno predavanje oglasa na stranici na bilo koji drugi način od onog koji je istaknut od strane vlasnik web stranice.
   
 3. DiZ Media d.o.o. ulaže sve napore kako bi svojim korisnicima ponudila kvalitetnu uslugu. Radi toga zadržavamo pravo za brisanje svih onih oglasa koji ne zadovoljavaju taj kriterij. DiZ Media d.o.o. ima pravo urediti ili izmijeniti oglase bez najave, a to će se dogoditi u sljedećim okolnostima:
  • kada je oglas predan u krivu rubriku
  • kada je opis i/ili cijena u oglasu neispravna i/ili nepotpuna
  • kada oglašivač krši autorska prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva
  • kada se oglas pronađe u više od jedne kategorije ili se preda više od jednog puta
  • kada sadržaj jednog oglasa sadrži više proizvoda ili usluga
  • kada je oglas nepotpun i ne sadržava sve potrebne informacije
  • kada je oglas u bilo kojem smislu uvredljiv prema vlasniku web stranice
  • kada je cilj oglasa promovirati poduzeće, direktno ili indirektno, bez da se plati za to
  • kada oglas sadržava link na web stranice i/ili HTML tagove
  • kada oglas sadržava kontakt informacije (telefon, e-mail adresa) unutar teksta ili naslova oglasa
  • kada oglas na bilo koji način narušava kvalitetu sadržaja
 1. Vlasnik web stranice nije odgovoran za bilo koji pravni postupak ili pritužbu protiv Oglašivača baziranu na povredi bilo kojeg autorskog prava ili prava intelektualnog vlasništva.

Politika kolačića (cookies)

Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice koju ste posjetili. Kolačići omogućuju jednostavnije korištenje budući da spremaju Vaše postavke za internetsku stranicu (jezik ili adresa) te ih pri ponovnom pokretanju iste iznova aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja.
Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu. Aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive, međutim možete u postavkama izabranog internetskog preglednika odabrati mogućnost odobravanja/odbijanja zahtjeva za spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz korištenje kolačića.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića ne dopuštate pohranjivanje istih na vlastitom računalu. Postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Kako biste vidjeli postavke, odaberite preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8 te Operu ili Safari (stranice na engleskom jeziku)). Ukoliko onemogućite kolačiće, utoliko nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići, ili kolačići sesije, uklanjanju se s vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?

Stalni, ili spremljeni, kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke kako bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke ”zapamtit” će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu istim. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način, internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjesta koje se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. Riječ je o primjerice pop-up oglasima, a kolačići tu imaju ulogu praćenja internetskih stranica u oglašivačke svrhe.

Koristi li ova web stranica kolačiće?

Da, ova internetska stranica koristi kolačiće kako bi Vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi ova web stranica?

 • Privremene kolačiće (Session cookies) – riječ je o kolačićima koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite
 • Stalne kolačiće (Persistent cookies) – riječ je o kolačićima koji će ostati ”zabilježeni” u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju vaše privatne podatke

Ima li na web stranici kolačića treće strane?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji Vam spremaju ograničene kolačiće, a isti nije postavila ova internetska stranica. Limitirani kolačići služe za nesmetano korištenje mogućnosti koje korisnicima osiguravaju jednostavan pristup sadržaju. Ova stranica omogućuje:

 • Mjerenje posjećenosti

Stranica koristi Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na slijedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.Više informacija pročitajte na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/